петък, 6 юли 2012 г.

Камелия: На мои участия пея доста балади

От няколко години насам все повече изпълнители коментират, че се ограничават в записите на баладични песни, защото това е репертоар, който не се изпълнява по участия и остава само за излъчвания по медиите. Нещо повече, много от фолк звездите разкриват, че в клубовете балади изобщо не се допускат, а шефовете на заведенията изискват да се пеят само динамични парчета.
В тази връзка Камелия коментира пред "Планета": "Много интересно нещо чух, че в нощните клубове не се давало да се пеят балади. Мен много ме учуди това, защото не го чувам за първи път. Спокойно мога да кажа, че на мои участия пея доста баладични песни. Избухват на "Ти си...", "Къде си ти", "Залеза и зората" - винаги завършвам с нея. Смело мога да кажа, че няма тотална забрана. Ако изпълнителят има достатъчно сила да изнесе песента, да зарази хората, което е най-важно, да ги докосне и те да реагират - няма забрана за песни. Има балади, които могат да те приспят и да изгонят гостите, но не говоря за тях, а за вечните песни, които винаги стигат до сърцата на хората" - обяснява тя.
Прелюбопитно отличие получи Камелия на т.нар. "Любовни музикални награди" на радио Романтика - "Вечна балада на 2011 година" за "Залезът и зората". Каквото и значение да влагат организаторите в тази награда, ако нещо е вечно, то няма как да бъде в граници, още повече пък на една година. Вън от съмнение, "Залезът и зората" е един от най-големите фолк хитове и вече десетилетие радва меломаните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар